یکی از گوشی های پرفروش شرکت نوکیا که واقعا از ظاهری زیبا، سخت افزاری خوب و قیمتی مناسب بهره میبرد و میتواند برای علاقمندان به اسمارتفون های اندرویدی میان رده گزینه خرید عالی باشد، گوشی Nokia 6.1 Plus است که به آن Nokia X6 هم گفته میشود. در ادامه این مطلب میخواهیم به نقد و بررسی نوکیا 6.1 پلاس بپردازیم و مروری بر اصلی ترین ویژگی های آن داشته باشیم. با فروشگاه اینترنتی هدف همراه شوید.
مقدمه
شرکت نوکیا در ماه جولای (July) سال 2018 از گوشی اندرویدی جدیدی تحت عنوان نوکیا 6.1 پلاس (Nokia 6.1 Plus) رونمایی کرد که در برخی از بازارهای جهانی به آن نوکیا ایکس 6 یا Nokia X6 هم گفته میشود. این گوشی به عنوان یک اسمارتفون میان رده ترکیبی از چند ویژگی مثبت را ارائه کرده که قیمت مناسب، سخت افزار خوب و سبک طراحی و ظاهر زیبا از اصلی ترین آن ها هستند. قیمت نوکیا 6.1 پلاس واقعا در مقایسه با قابلیت ها و کیفیت ساخت محصول مطلوب و رقابتی در نظر گرفته شده و این موضوع میتواند یکی از اصلی ترین نقاط قوت آن محسوب شود. اما آیا خرید Nokia 6.1 Plus برای شما گزینه مناسبی است؟
برای پاسخگویی به این سوال باید در قدم اول نقاط قوت و ضعف این اسمارتفون را بهتر بشناسید و سپس این ویژگی ها را با ویژگی هایی که خودتان انتظار دارید گوشی ارائه کند مقایسه نمایید. اگر ویژگی های مثبت گوشی با نیازهای شما هم راستا بودند، بنابراین نوکیا 6.1 پلاس گزینه خرید خوبی برایتان خواهد بود اما این ویژگی ها تطابقی با نیازها و اولویت های مورد نظرتان نداشتند، طبیعتا بهتر است به دنبال خرید گوشی دیگری باشید. در ادامه این مقاله میخواهیم به نقد و بررسی نوکیا 6.1 پلاس بپردازیم و تجربه یک هفتهای استفاده هود از این گوشی موبایل را با شما عزیزان به اشتراک قرار دهیم. در انتهای مطلب هم برخی از اصلی ترین ویژگی های مثبت و منفی این گوشی را با توجه به قیمت و رده کیفی تولید محصول مشخص میکنیم. بنابراین با فروشگاه اینترنتی هدف همراه باشید.
نقد و بررسی نوکیا 6.1 پلاس (Nokia 6.1 Plus): طراحی، ظاهر و کیفیت ساخت
به عقیده ما یکی از اصلی ترین ویژگی های مثبت گوشی Nokia X6 که توانسته منجر به افزایش استقبال کاربران از این محصول شود مربوط به سبک طراحی مدرن و طاهر خوبی میشود که در آن بکار گرفته شده است. البته مناسب دانستن سبک طراحی و ظاهر گوشی های موبایل میتواند تا حدی سلیقهای هم باشد و شاید برخی افراد از سبک طراحی گوشی نوکیا 6.1 پلاس چندان خوششان نیاید، اما به هر صورت سبک طراحی و ظاهر این گوشی منطبق با معیارهای روز است و نمیتوان منکر این امر شد. فریم اصلی این گوشی از آلومینیوم ساخته شده و جنس قاب پشت آن از گوریلاگلس 3 است. نوکیا حتی روی صفحه نمایش و پنل جلوی گوشی نام برده شده را هم با یک لایه شیشه گوریلاگلس 3 پوشانده تا مقاومت بدنه دستگاه در قبال تماس با اشیای نوک تیز تقویت شود.

خوشبختانه در بررسی نوکیا 6.1 پلاس هم متوجه شدیم که قاب پشت و پنل جلوی آن مقاومت خوبی در برابر خراشیده شدن دارند اما اینطور نیست که هیچ چیز نتواند روی آن خط و خش ایجاد کند. بنابراین اگر فرد حساسی هستید، توصیه داریم حتما برای محافظت از قاب پشت گوشی از کاور و گارد موبایل استفاده کنید و برای محافظت از پنل جلوی آن هم یک لایه گلس محافظ ال سی دی را روی صفحه نمایش گوشی نصب نمایید. بدنه گوشی نوکیا 6.1 Plus ابعاد 8 در 71 در 147.2 میلیمتری دارد و وزن آن به چیزی در حدود 151 گرم میرسد. بنابراین گوشی سنگین و بزرگ نیست و بدین ترتیب حمل و نقل و استفاده از آن به سادگی با یک دست امکانپذیر خواهد بود.
وقتی به قاب پشت گوشی نگاه کنید متوجه طراحی نسبتا خاص تر آن در مقایسه با گوشی های برندهای دیگری هوآوی، شیائومی و سامسونگ خواهید شد. در بخش فوقانی قاب پشت گوشی دو لنز دوربین اصلی آن در داخل یک قسمت بیضی شکل تعبیه شدهاند و زیر این دو لنز هم چراغ فلش LED دوبلی نصب است. در بخش زیرین این قسمت بیضی شکل هم اسکنر انگشت دایرهای شکلی دیده میشود که امکان تایید هویت کاربر و قفل گشایی از نمایشگر یا انجام سایر تایید های امنیتی را مقدور میسازد. در بررسی Nokia 6.1 Plus مشخص شد که سرعت و دقت عملکرد اسکنر انگشت گوشی خوب و قابل قبول است اما به مرور زمان تا حدی از کیفیت عملکرد آن کاسته میشود.
یکی از ویژگی هایی که در طراحی قاب پشت گوشی Nokia 6.1 Plus لحاظ شده و ما خیلی طرفدار آن نیستیم مربوط به برآمدگی قسمت بیضی شکل در بر گیرنده دوربین های اصلی گوشی میشود. این برآمدگی میتواند احتمال ایجاد شدن خط و خش روی شیشه محافظ لنز دوربین اصلی دستگاه را افزایش دهد، بنابراین شاید بهتر باشد از گلس محافظ دوربین برای اطمینان از به وجود نیامدن خط و خش روی دوربین محصول استفاده کنید. گوشی نوکیا X6 در سه رنگ آبی، مشک و سفید عرضه شده و هر سه رنگ آن از نمای پشت واقعا جذاب و زیبا هستند. گوشی قابلیت پشتیبانی همزمان از دو سیم کارت را دارد و به شیار هیبریدی مجهز است که امکان نصب همزمان دو سیم کارت یا نصب یک سیم کارت یک رم Micro SDXC را فراهم میسازد. ضمنا پورت شارژر گوشی از نوع سی (USB Type C) است و دستگاه به سوکت 3.5 میلیمتری هندزفری هم مجهز خواهد بود.

اما گوشی از نمای رو به رو چطور به نظر میرسد؟ نوکیا سعی کرده حاشیه های صفحه نمایش Nokia 6.1 Plus را باریک طراحی کند و این موضوع سبب شده ظاهر گوشی از نمای رو به رو هم به روز و جذاب به نظر برسد. در بخش فوقانی صفحه نمایش یک ناچ تقریبا مستطیل شکل با لبه های بدون زاویه تعبیه شده که لنز دوربین سلفی دستگاه و خروجی اسپیکر مکالمه آن را در بر میگیرد. نوکیا میتوانست در کنار این دو، یک چراغ فلش LED برای دوربین سلفی یا حداقل یک چراغ نوتیفیکیشن را هم در ناچ (Notch) ضمیمه کند اما متاسفانه هیچ خبری از این دو نیست و ناچ موبایل مذکور فقط خروجی اسپیکر و لنز دوربین سلفی را در بر میگیرد. نوکیا X6 یا 6.1 پلاس از قابلیت اسکن چهره هم پشتیبانی میکند که البته عملکرد آن مبتنی بر لنز دوربین سلفی گوشی خواهد بود و به طبع کیفیت و امنیت خیلی بالایی ندارد و در محیط های تاریک عملکرد مطلوبی نخواهد داشت.
نکته آخری که به آن اشاره میکنیم مربوط به حاشیه لبه زیرین صفحه نمایش گوشی میشود که نسبت به سه حاشیه دیگر نمایشگر کمی ضخیم تر طراحی شده و نام Nokia در این بخش قابل رویت است. به عقیده ما اگر این بخش حذف میشد و به جای آن گوشی از صفحه نمایش بزرگ تر و کاملا بدون حاشیهای بهرهمند میشد، ظاهر آن به مراتب خاص و شیک تر به نظر میرسید. به طور کلی و با توجه به قیمتی که برای گوشی Nokia 6.1 Plus در نظر گرفته شده، مطمئنا این اسمارتفون از کیفیت ساخت، سبک طراحی و ظاهر عالی بهره میبرد و این موضوع قطعا یکی از اصلی ترین ویژگی های مثبت دستگاه خواهد بود.
نقد و بررسی نوکیا 6.1 پلاس (Nokia 6.1 Plus): صفحه نمایش
صفحه نمایشی که در گوشی Nokia 6.1 Plus بکار رفته 5.8 اینچی و از نوع IPS LCD خواهد بود. رزولوشن 2280 در 1080 پیکسل یا اصطلاحا فول اچ دی پلاس توسط آن ارائه شده و بدین ترتیب تراکم پیکسلی نمایشگر دستگاه به چیزی در حدود 432 پیکسل در هر اینچ میرسد که تراکم پیکسلی فوقالعاده عالی برای یک گوشی در رده قیمتی نوکیا 6.1 پلاس است و میتواند از بارزترین ویژگی های مثبت این اسمارتفون به شمار آید. صفحه نمایش گوشی حاشیه های باریکی دارد و به لطف این امر چیزی در حدود 81.5 درصد از کل مساحت پنل جلوی دستگاه با نمایشگر آن احاطه شده که نسبت تصویر به بدنه خوبی است و منجر به زیبا و جذاب به نظر رسیدن گوشی از نمای رو به رو میشود. ضمن اینکه روی صفحه نمایش Nokia X6 یک لایه شیشه گوریلاگلس 3 هم نصب شده تا از آن در برابر خط و خش محافظت کند.
با وجود نصب بودن شیشه گوریلاگلس 3 روی صفحه نمایش گوشی توصیه داریم که حتما یک لایه گلس محافظ ال سی دی را هم روی آن نصب کنید و بدین ترتیب از آن محافظت به عمل آورید. همانگونه که در بخش قبل گفته بودیم در لبه زیرین صفحه نمایش دستگاه لوگوی Nokia حک شده و در بخش فوقانی آن هم ناچ مستطیل شکلی تعبیه شده که لنز دوربین سلفی و خروجی اسپیکر مکالمه را در بر میگیرد. اما بهتر است در این بخش نقد و بررسی نوکیا 6.1 پلاس بیشتر روی کیفیت عملکرد صفحه نمایش آن تمرکز کنیم. قبل از هر چیز بگوییم که صفحه نمایش 5.8 اینچی برای آن دسته افرادی که خیلی به نمایشگر های بزرگ علاقه دارند چندان مناسب نیست و در حال حاضر نمایشگری با اندازه متوسط در اسمارتفون ها محسوب میشود. وضوح تصویر ، شادابی، شارپنس و کنتراست صفحه نمایش گوشی Nokia 6.1 Plus خوب است و این موضوع در بررسی محصول به وضوح قابل درک بود.

تراکم پیکسلی بالای صفحه نمایش دستگاه سبب شده که محتوا با کیفیت بسیار خوبی روی آن به تصویر کشیده شده و قابل رویت باشد. بنابراین شک نداشته باشید از دیدن ویدیو، فیلم و کلیپ های یوتیوب در نمایشگر Nokia 6.1 Plus لذت خواهید برد. شارپنس بسیار خوب محتوای روی نمایش این گوشی واقعا یکی از ویژگی های مثبت آن خواهد بود. اما نمایشگر IPS LCD گوشی از نظر روشنایی چطور عمل میکند؟ در بررسی Nokia 6.1 مشخص شد که پنل نمایشگر آن از این نظر وضعیت کاملا معمولی دارد و برای اینکه بتوانید در محیط های باز و تحت تابش نور بدون مشکل از گوشی استفاده کنید و محتوای روی صفحه نمایش آن را ببینید میبایست حتما روشنایی آن را حداقل بر روی 100 درصد تنظیم نمایید.
متاسفانه حتی اگر در حالتی که مقدار نور صفحه نمایش روی 100 درصد تنظیم شده، شدت نور تابانده شده به ال سی دی گوشی زیاد باشد، احتمال بروز مشکل در تفکیک محتوای نمایشگر وجود دارد و ممکن است در اینگونه مواقع خیلی خوب و واضح قادر به دیدن محتوای صفحه نمایش نباشید. بنابراین در مجموع باید رزولوشن و تراکم پیکسلی خوب را از ویژگی های مثبت صفحه نمایش Nokia 6.1 Plus محسوب کنیم که منجر به ارائه شارپنس مطلوب و تصاویر با کیفیت تر میشوند اما از سمت دیگر توان نه چندان عالی نمایشگر IPS LCD گوشی در تولید روشنایی میتواند در برخی مواقع و شرایط خاص کمی آزاردهنده باشد.
نقد و بررسی نوکیا 6.1 پلاس (Nokia 6.1 Plus): سیستم عامل و بستر نرم افزاری
سیستم عامل پیش فرض نصب و راه اندازی شده روی گوشی نوکیا X6 یا 6.1 Plus نسخه 8 سیستم عامل اندروید است که اصطلاحا با لقب اوریو (Android 8.0 Oreo) شناخته میشود. لازم به ذکر است که هم اکنون آپدیت اندروید 9 پای (Android 9 Pie) هم برای این اسمارتفون منتشر شده و به صورت OTA قابل دانلود و نصب خواهد بود، اما ما گوشی را با همان سیستم عامل پیش فرض خودش بررسی و استفاده کردیم. نکته مهمی که در رابطه با سیستم عامل این اسمارتفون باید به آن اشاره کنیم مربوط به مبتنی بودن آن بر اندروید وان (Android One) میشود، اما این موضوع به چه معناست؟
پروژه اندروید وان مربوط به نسخهای از سیستم عامل اندروید گوگل میشود که تجربهای نزدیک به اندروید خام و اصل را در اختیار کاربران قرار میدهد و شرکت سازنده رابط کاربری اختصاصی را روی آن نصب نمیکند. گوشی هایی که سیستم عامل آن ها مبتنی بر اندروید وان باشند حداقل تا 3 سال آپدیت های امنیتی اندروید و تا 2 سال آپدیت های سیستم عامل اندروید را تقریبا بدون وقفه دریافت خواهند کرد. بنابراین سیستم عامل گوشی Nokia 6.1 Plus میتواند تجربهای نزدیک به اندروید خام را برایتان به ارمغان آورد. در بررسی نوکیا 6.1 پلاس مشخص شد که بستر نرم افزاری دستگاه عملکرد واقعا خوب و روانی در مقایسه با قیمت گوشی دارد و به راحتی میتوان اقداماتی از قبیل پرسه زدن در منوی تنظیمات، وبگردی، ارسال پیامک، برقراری تماس، نصب و استفاده از برنامه هایی همچون تلگرام، اینستاگرام و غیره را بدون لگ و تاخیر در گوشی انجام داد.

گزینه ها و آپشن های نسبتا خوبی هم در بستر نرم افزاری گوشی برای شخصی سازی و اعمال تغییرات خاص ارائه شدهاند و اپلیکیشن های Bloatware (برنامه هایی که به طور پیش فرض روی گوشی نصب هستند و بخش قابل ملاحظهای از حافظه داخلی آن را اشغال میکنند) روی آن نصب نیستند. به عنوان مثال یکی از امکانات شخصی سازی که در تنظیمات گوشی ارائه شده مربوط به امکان ایجاد یک نوار مشکی رنگ در بخش فوقانی صفحه نمایش گوشی و پنهان سازی ناچ میشود. کاربرانی که خیلی موافق تجهیز نمایشگر گوشی ها به ناچ هستند با این روش قادر به پنهان سازی این قسمت در گوشی Nokia X6 خواهند بود. اما یک نکته مهم دیگر هم در بررسی بستر نرم افزاری نوکیا 6.1 پلاس مشهود بود!
این نکته مربوط به تاثیر مستقیم حجم اطلاعات ذخیره شده در حافظه دستگاه بر روی سرعت عملکرد بستر نرم افزاری میشود. در بررسی گوشی مشخص شد که ...
ادامه این نقد و بررسی را از اینجا بخوانید.